Een beeld waar veel vrouwen blij van worden is een man in business pak. Stiekem ik ook wel, die hebben altijd een streepje voor. Ik vind dit ook erg mooi om te zien en eigenlijk staat het bij iedere man wel goed. Een goed pak is dan ook een musthave in elke mannengarderobe. Maar hoe zit dit bij vrouwen? Op dit moment is 'het pak' voor de vrouw een nieuwe fashiontrend! Het heeft misschien al snel een mannelijke uitstraling waarbij een pak bestaat uit een colbert en een nette broek met een krijtstreep en een getailleerde blouse, maar het kan ook mooi, chic en vrouwelijk zijn. Je ziet dan eerder een mantelpakje met een jasje en een kokerrok. Ik ben fan. Ik draag het ook vaak, het geeft een super volwassen uitstraling vind ik. Nu ik dertig ben, is m’n modesmaak enorm veranderd. Ik hou nog wel van gedurfde prints, glitter of echt eyecatchers-musthaves, maar ik kleed me ook vaak klassieker. Een suit lijkt klassieker, maar met meer speciale eyecatchers, tover je die klassieke suit om in een bom van een look.

 

De trend gaat eigenlijk voornamelijk over de pakken met een broek. Ook de hoed, stropdas en strikjes worden overgenomen van de mannelijke zakelijke look. Maar dat is al een tijdje zo, dat is helemaal geen nieuwe trend. Voor vrouwelijke accenten bij deze outfit kun je denken aan een vrouwelijke tas, hoge hakken of een felle kleur nagellak. De pakken worden vaak gedragen met een nette blouse waardoor je echt die nette zakelijke uitstraling krijgt, maar je kunt het voor een andere gelegenheid ook combineren met hippe items zoals een croptop of een stoerder blousje. Wil je de look stoerder? Draag een glitterende trui in zilver, combineer met een stoer punk shirt, of draag er enkel je bralette onder. Je kan het zo uniek maken als je zelf, maar vooral doen waarin je jezelf comfy voelt. Zo’n bralette er alleen onder voelt vrij naakt aan, maar is in mijn ogen prachtig. Toch ben ik van het principe dat je je er goed in moet voelen, dan straal je een dubbele portie klasse uit.

Bij Lilalipsy gaan we jullie voorzien van de nodige suits, in basic maar ook felle kleuren. Een suit kan je trouwens het hele jaar door dragen, dus voor mij een musthave in mijn kast. Hou onze pagina dus zeker in de gaten voor nieuwe must wear- suits.

Liefs!

Yentl & team


Laat een reactie achter

×